Wednesday, January 13, 2010

dari KK ni bah!!!

wahhh motip tetiba rajin nak meng update ni kan hiks.

aku sedang bercoti2 msia di negeri di bawah bayu mulai arini sampai jumaat. pergi berdua je dgn wanie dan landed kol 1+ tadi.

agak nebes gak ni sb dedua baru 1st time sampai ke sini. aku cuma dptkan info dpd forum di internet. aktiviti apa pun tak plak sb konsep kami "belasah dan terjah". cuma main focus nak mkn seafood dan cari gelang2 crystal/pearl.

atas ni view dari bilik hotel tpt kami menginap. dok kt tgh2 bandar kk berdekatan dgn jeti. sapa ada cadangan untuk kami? kot2 laa kan ada org sabah/org yg selalu pegi sabah baca blog aku ni hehe.

ok lah nak rest dulu.

8 comments:

Ayu Jaffar said...

awal tahun lg dah jenjalan cari makan

segan dgn org byk duit nie :p

Ena Mazly said...

enjoyyyyyyy..... kim salam wanie ek kak....

dila said...

hi lynn.. sya belajar kat ums.. tmpt2 mearik kat sabah.. pulau2 sekeliling kk.. sgt cantik.. lg... kalau pantai.. papar ada pantai yg cantik.. i salu pg kalau nak melarikan diri dr tensen study.. nama tmpt tu melinsung,papar.. ada apartment utk disewa gak.. tmpt sejuk.. u leh pg kundasang.. 1 jam lbh je dr kk.. sejuk cam cameron highland.. kat kudat ada tip of borneo.. nnti nak pk jap tmpt2 laen.. anyway,hve fun being here k.. daa...

dila said...

lupa plak.. kalau nak beli gelang jgn beli kat pasar pilipin tu ek.. bli kat pasar malam sebelah meridien k.. murah sket..

suezensuzanna said...

ahaks!....me org sbh:).. hehe.. btw hotel ape tuh..is that meridien...cm salah eja je tuh..

ermm...kat bwh hotel tuh..mlm2 ader pasar mlm...n harga gelang2 pun agak murah.. kalo nk pegi...try ckp sbh..so dpt lah murah sikit..

makanan plak...kat pasar mlm gak.. ader jual ikan bakar n segala seafood..harga agak reasonable..tp kene pandai pilih tempat

n pegi lah monsopiad cultural village..:)..

lily lotus said...

jaga diri bebaik yer...

|| sTaRLoveR || said...

Salam...
Korang masih kat kk ea?
hai.. Im ara..
Ahaha...

Orang sabah...
Hurm..
kalau tujuan juz datang mo makan seafood..
then.. Go to pasar pilipin...
Dekat c2 banyak pilihan..
Tapi, pandai2 pilih tau...
then..
kalo dia letak harga..
try untuk tawar dulu k..
Jangan trus pasrah je terima harga dia...


Hurm..
for gelang kristal...
And barangan mutiara semua tuh..
kalo nak murah...
go to pasar gelap..
Jangan masuk kat kawasan kraftangan tuh..
kat situ mahal..

By the way...
pasar gelap tuh..
malam je ade..
thats y dia panggil pasar gelap..

Ahaha..
Pasar gelap dekat kg air pon ada gak...
kalo naek teksi..
juz mention,
g pasar gelap kg air k?

tke care..
jaga ur dompet baek2 tau..
kat cni banyak peragut..

linn said...

ayu,
org yg jln ni org yg tak berduit yu. org yg tak jln bleh simpan duit.

ena,
insyaallah...

dila,
thanks dila. sgt2 membantu ur info nih!

suezen,
thanks jugak. me duduk kt d'borneo. hotel kecik je.

lily,
baik, makkk!!! hehe.

starlover,
thanks yea. i dah balik dah. tp akan dicatit utk next trip nih hehe.