Wednesday, November 25, 2009

banjir

banjir sekarang ni semakin mengganas yea uols. siap ada gelombang ketiga dengarnya dkt kuala terengganu kan. isk iskkk.

so utk mereka2 yg terlibat dgn banjir ni, atau mereka2 yg nak balik beraya dikg di kawasan yg dilanda banjir ni, hati2 laa yea.


harap2 semua lepas laa. aku pernah kena ni bila kg dilanda banjir back in 2006 dulu. kereta terpaksa di park jauh2. pulak tu gatai bwk beg bnyk2. haa hambek ko nak mengangkut bwk jauh2 camtu.


gambar2 adalah arkib aku masa banjir kt kg dulu. hitam giler kan air dia. rakit ni dibuat oleh kazen aku dan budak2 ni suka jelah main.

dan nasib laa umah kitorg ni ada part yg tinggi, yg rumah atas tu, so takde laa parents aku kena pegi pusat pemulihan banjir. at least kt umah sendiri brg2 keperluan semua ada. makcik aku anak beranak pun pindah ke umah sb umah depa abis dimasuki air. sonok gak ramai2 tuh.


cuma yg tak best adalah time nak mencuci rumah lepas banjir tu surut. mmg bleh turun 3kg laa. mungkin sb umah aku tu memanjang kot, sb tu laa penat nya melampau2.

cehh...mengimbau nostalgia laa plak hikhik.

2 comments:

suezensuzanna said...

huh...dasat tuh leh turun 3kg.....

linn said...

suezen,
hahaha...tu feel2 sendiri je. tp mmg berpeluh2 tak hengat laa kalo kena mencuci tu.