Monday, November 9, 2009

my top 5 treat list

arini aku nak cite pasal 5 perkara yg teratas yg aku nak sgt2 buat masa sekaran ni uols. motip kan translate tajuk btol2 hehe.

ni masa holiday sorang2 tu. serius tak best ok holiday sorang2

yg pertama adalah nak gi holiday. lama gilo wehh aku tak holiday. last sekali ke bandung/jakarta bulan mei yg aku pergi sorang2 tu. (pegi kl tak dikira holiday ye kawan2 :p). destinasi yg aku nak pegi tu tak kisah laa ke mana tp mesti ada laut. waaa... syoknye kalo dpt bercuti2 dilaut kan. dlm kepala aku adalah perhentian island atau langkawi. aiyooo syok!

ni katanya laut kt sabah. aku blum pernah ke sabah lg ni

2nd is shopping. last sekali shopping menggila adalah dkt nakraya aritu. ehh...tak tak. last 2 weeks aku ada ke singapore dan men shopping handbag dan perfumes. ehh...cop cop. semlm je aku baru shopping. ehh tp shopping lite2 tak dikira laa kan uols. nak shop! nak shop! end year sale is coming kan. well.. i have to be well prepared (with the pitih of koz). ke ada sapa2 nak belanja aku? hikhik.

ni mcm dah takde troli lak kt mall tu yea

3rd is lots of foods. aku adalah suka makan. tgk badan laa kan hiks. normally kalo foods ni perlu dicombine dgn holiday. holidays mean lots of foods occay. well yg ni kalo ke kl atau ke mana2 pun perlu di include yea. hmmm... teringin nak mkn seafood yg sedap laa. kt mana nak mkn nih?

ni kt rest garuda, masakan padang. sedapnye....

yg ke empat...jeng jeng... tingin nak beli rumah sendiri laa. ramai yg ckp "ko ni bukan tak mampu nak beli umah, beli jelah". haloo halooo... aku cuma mampu utk byr deposit rumah je uols, tp utk masuk rumah memerlukan ongkos yg bnyk. yelah nak pasang kabinet dapur, nak bilik utk wardrobe, bilik utk lepak2, bilik study...eeehhh mcm2 laa. rumah idaman aku wat masa ini ialah di perumahan bwh nih :



and last but not least utk semua2 aktiviti yg aku cite td tu memerlukan a new lappy. a dell inspiron 13 laptop adalah sesuatu yg sgt sesuai utk aku bawa ke mana2. sila jenguk kt dell nyer website pasal ciri2 dia. sgt syok!!!


masuk yg sekarang aku baru pakai 2 bijik laptop dan yg 1st tu adalah from dell. sgt puas hati kalo pakai dell ni cuma yg laptop kedua aku terpaksa guna brand lain sb nak guna sgt2. definately sok kali ke 3 akan ku pilih dell gak. dan kalo dpt free lg laa alangkah seronotnya :p


inspiron13 ni ada bnyk kaler utk dipilih dan idaman aku adalah yg kaler pepel. merah pun not bad gak, sama gak dgn yg biru. ehh...tp putih pun cantik gak. iskkk...sebenarnye semua pun cantik2 jer.


sleek & smart kan? adoiiii...menjadi phojaan hatikuuu....

kenapa aku perlu laptop sgt? sbnya aku kan part time student. sgt2 memerlukan aku online dimana je aku berada utk tgk2 apa yg lecturer bg online or discuss with classmates. selain tu aku pun leh buat keje2 ofis kalo diperlukan (which is jarang2). owhh..satu lg i need a laptop berhubung dgn kawan2 baik yg dikenali di dunia fana atau di alam cyber. wajib tuh!

ehh...sebelum terlambat korang pun kalo nak bli dell ni bleh guna kod ni tau : 7ZQVQF2RLZRKW3 utk dptkan instant cash redemption sebnyk rm100. cepat ye uols sb menda ni expired esok.

mahap sgt laa aku terlambat sket post this entry.

5 comments:

adibah said...

ko beli dah ke lappy baru nok?

linn said...

iskkk...belum lagi laa uols. masih guna yg lama lagi.

AngahSayang2314 said...

beli2 jangan tak beli yerr

linn said...

angah,
hehe tu baru rasa2 je. tp kalu dpt free lg syok :p

Am Guy said...

oit..cpat2 gi sabah..best2..hehe