Tuesday, August 18, 2009

pegi ke konvo

yg aku kata cuti2 atas family matters aritu tu sebenarnye utk bwk mak aku ke kl. tujuannye adalah kerana nak attend convo linda, the 2nd sis of mine kt ukm.


since depa semua (linda & hubi, mom & MIL dia) pi awal2 pagi, aku terpaksa menjadi bibik gemer bg anak2 buah aku. ija adik aku kt somban tu pun attend sekali ngn anak2 tanpa suami sb keje. so semua adalah sumbat dlm keta kebalku.


tp satu masalah adalah aku kan sgt selow bab2 petunjuk jln ni. masing2 pun tak tau so main belasah je ke ukm. tp akhirnya sampai gak laa kitorg.


last aku jejak ke sini adalah long2 time ago masa pakcik aku grad dulu. sb apa ingat sb gambar2nya adalah banyak sekali di dalam album. tp utk ingat jln tak mungkin laa sb time tu kecik lagi.


masa otw ke ukm tu kak rozi (sis of adibah) called me. katanye dia nampak nama linda dlm senarai graduan hari tu so dia tny laa kot2 aku ada kt situ sekali. dia pun ada sb one of the kazen grad pada hari yg sama. sgt2 kebetulan kan sb lama giler tak jumpa dia. tp jumpa pun kejap jelah cuma say hi je.


sampai kt sana dah kol 11 lebih. graduan pun dah nak kuar dewan. alaaa kejap gilerr weh. tak sempat aku nak meronggeng tgk tapak konvo. tp carik gak gerai yg jual bunga. apalah makna konvo tanpa bunga kan hikhik.

sekali bnyk gilerr daa gerai bunga. rambang mata pulak. roses? naaahhh...terlalu common. sib baik ada lilies (bukan lily lotus yea hiks) penyelamat keadaan. wrap plak ngan kaler pink, mmg kegemaran anak2 buah aku lerr tuh.


dan few mins later diorg pun kuar dewan. linda pakai jubah kaler biru yg dull yg kata anak2 dia tak cantik. 'mama ambik laa baju warna pink kan cantik' kata diorg. sesuka je kan nak pilih robe sendirik hahaha.


dan spt biasa gambar2an adalah wajib laa during konvo nih.





balik tu jln dah sgt2 jem laa plak.


6 comments:

lily lotus said...

congrates to ur sis!

adibah said...

nanti aku konvo.. ko dtang yek.. bawak bunga.. wa mau tubaroses occay!

cokolat said...

aku tak tahan la tengok gambar ko yang tersenyum2 simpol tu.. hahaha...

adibah said...

wehh hapdate wehhh! hapdate!!

linn said...

lily,
thanks u!


adibah,
tubaroses tu bunga rose yg diletak tuba ke nok? mek ni tak pandai omputih. gitu. hikhikhik.

linn said...

cokolat,
ko napa haaa? aku pemalew taw mmg laa cenggitu.

adibah,
malasssss!!!