Monday, September 7, 2009

mari me"lempeng"

ni adalah pancake malaysia yea uols. atau dgn bahasa saintifiknye lempeng. lempeng ni sebenarnye adalah lempeng mak nab yg dia buat before posa lg. siap amik gambo lg kan.


tah camne aku tertgk laa gambar ni kt folder, then teringin laa nak mkn lempeng. dkt bazar taman mawar ada satu gerai ni jual lempeng. so apa lagi, ke sana laa kita (ini cite dah lama sebenarnye hikhik).


muka dan mata adalah sembab gila. kononnye mcm tgh stress dan rajin study tp padahalnye mata bengkak sb tgk cite apa tah semlmnya sampai nangis2. nak exam pun tgk tv lebih. adik2 yg belajar tu toksah ikut pangai ahkak ni yea!


bazar taman mawar adalah tak meriah mana tp food yg dijual adalah sgt not bad at all.


haaa tgk. lempeng terbang katanya. dianye dikatakan terbang sb pakcik yg buat tu siap dok lambung2 lempeng tu mcm roti canai tu haa. tp dia lambung masa lempeng tu dah separuh masak laa. sib baik tak pening masa makan.


lempeng dia plak agak tebal tp smbal dia sedap. walaupun tak sesedap mak nab tp not bad laa kan utk melepaskan gian melempeng. wahh..melempeng katanye.


balik dr bazar tu tgk2 ada bnyk van kementerian kesihatan kt area umah aku. aiyoooo sgt saspen.


2 comments:

nurul@cokolat said...

tgh imajin kalo betol lempeng tu terbang... hahah!!

linn said...

kalo terbang harus masuk paper nok! hikhik