Tuesday, September 29, 2009

cerita raya saya


raya taun ni sama je ngan raya2 yg sebelum nih. meh laa cite serba sikit. kang blog org lain ada, aku takda plak :p


raya pertama

since my abah adalah anak sulong dan mak lak walaupun anak ke 3 tp dia yg duduk di kg, so semua adik beradik dr dua2 belah akan beraya ke umah. seawal pagi, selepas semayang raya dan tahlil di surau mereka2 semua berkumpul.


serius laa gambar raya adalah tak banyak. yg meriuhkan suasana adalah anak2 buah aku yg '50' org tu lah. yea...50 sangat selepas dibuang 0 di belakang itu.


gambar aku pun takde yg elok.


dan pasan tak kitorg takde family photos. aku pun tak tau napa tp since arwah nenek aku dulu takleh jln kitorg dah takde amik gambar ramai2. maybe sb susah dia nak pi dok kt kusi etc kan. dan sampai laa dia dah takde pun still tak amik2 gak.




jadik laa tu, ada gak gambar di pg raya.


raya kedua

mcm tahun2 dulu ada perkumpulan kaum lelaki surau yg buat meraban opss marhaban laa di keliling kawasan perumahan. dan diorg gerak awal pg lg, iaitu kol 8.30. tp umah aku kan agak belakang sket so group tu akan smpai kol 11 pg.


menu pun mcm tahun2 sudah adalah soto/meehon soup. kenapa soto? ntah..aku pun takde jwpn. pernah kitorg nak tukar menu sekali pak aku bising smpai tak sanggup nak didgr. so ikutkan sajalah.


tp sib baik gak soto tu cuma mak aku je yg buat. kira dah jadik signature dish laa utk marhaban raya kedua tuh hiks.


gambar org marhaban takde. gi tgk entry taun lepas jer laa ye.


ok itu je. sekian.

2 comments:

nurul@cokolat said...

aku ske soto!!!!!! makan dengan cili kicap tu. dari kuah aku puteh, teros tukar sampai kaler hitam efek letak cili kicap giler banyak.. maveles nok!

linn said...

perghh kuat pedas ko ek. kalo cili tu dibuat dr cabai kampung, mau bibio ko jadik mcm kak nita nok. tebal jer.