Monday, September 28, 2009

terlajak kata kereta binasa




itu adalah pepatah baru yg aku create. citenya agak lawak seram jugak. owhh..sebelum tu aku suka che det punya statement yg ni. antara lainnya dia dok sebut :

"Saya sudah berjalan di merata dunia tetapi tidak pernah tengok orang bawa kereta laju seperti di Malaysia dan mereka pun bukan cekap sangat tapi seolah-olah tak boleh tunggu, semuanya nak cepat hingga berlaku kemalangan."

yg lain korang baca laa sendiri yea.

back to the stori, aku balik semula ke jb semlm ptg dlm 6+ camtu. masa memula masuk highway PLUS tu jln agak smooth laa even bnyk kereta.

dlm aku dok elok drive tu, ada laa sebijik mevi SE kaler uren kt belakang. dah le jln mcm ada chop nama dia kt situ, pastu laju nya melampau2.


seram ok tgk cara driver dia drive. terus aku yg kt lane kanan pegi ke kiri. masa dia motong tu perghhh...mcm keta 3.0 cc jua kekdahnye. aku ni plak jenis yg suka je menyumpah kuat2 kalo rasa terkejut atau ada rackless drivers. sapa yg penah naik keta ngn aku tau laa kan.

sumpah seranah aku antara lain berbunyi "b*d* punye keta, b**g**g, kalo eksiden bagus sgt aku tepok tgn".

dlm stgh jam, smpai area air hitam jln adalah sgt selow gilerss. keta jln cuma 20-40kmj je. tau sgt laa kalo kes camni, kalo tak polis mesti ada eksiden.

selepas dkt 2 jam drive dlm keadaan yg mellow2 gitu, jln agak laju sket. kt area kiri ada laa plusronda punya lori tgh escort satu keta. tgk2 rupanye keta mevi yg aku dok sumpah td tuh.

driver tak apa2 tp bumper ngan skirting belakang mmg out giler. sgt kesian! (sb kalo aku kata sgt bagus tak baik puler kan :p). balik2 beraya abis lak duit nak mekap bumper ngan skirting kan.

aku rasa bukan aku sorg yg sumpah dia tuh.

kan?



5 comments:

eddie dewanaga said...

bagus jugak beb... diorang ni kalau tak rasa eksiden tu, tak serik berembat atas jalan...

adibah said...

aku rasa minyak dia dah abes.. tu yang sesaja wat eksiden.. jadi takyah bazir minyak.. ikut tarikan tow truck sajer... gittew..! :-)

lily lotus said...

erkk..terkena sudah..hehe

linn said...

eddie,
tp pas eksiden kang dia buat lg. tp apa pun mm gua puas ati dia eksiden tu hahaha.


adibah,
ye nok. minyak abis smpai bumper luruh :p


lily,
tu ah. fadan muka kan. opssss....

Umar said...

so kalu jd apa2 masalah dlm h.way, just coll PLUS n wait 4 PLUSRonda to help.