Tuesday, June 2, 2009

bila jalan sorang2 di negara orang

spt yg ditulih kt itinerary mmg patutnye aku pegi ke bandung ngan wani pada tarikh tuh. tp last2 minit mmg wani takleh nak pegi..aduhhhh.


aku antara berani2 dan takut terus memberanikan diri masuk ke gate utk pelepasan sensorang. masa dlm flight aku ok lg tp bila nampak bumi bandung je tetiba rasa so meni bateflai in mai stamak.


masa ke mana2 kt sana bnyk sungguh pertanyaan spt :

- kamu ya seorang aja neng?
- temannya nggak datang sama buk?
- kok tegar ya kamu jalan seorang diri?
- kaya' nya kamu sering kesini?

aku iyekan jelah semua pertanyaan mereka tu dan kata laa dah biasa walaupun dlm hati tuhan je yg tau. dan sb itu gak aku tak bgtau sesiapa pun di msia termasuk family tentang keadaan aku kt sana. kang diorg lg bising ada laa. silap2 disuruh balik camno?

dan jln sorang2 kt tempat org adalah terasa sgt2 busan dan mahal (juga serem) sb hotel byr sendiri, tambang semua bayar sendiri. makan sorang2 kt restoran je yg aku tak sendiri sb aku mmg tak buat lansung masa di bandung tuh.

gambo arkib nih. jan visit

owhhh... aku membutuhkan ini. really miss the es jeruk! alahai...


6 comments:

Dakjaat™ said...

selalu jer travelin.. banyak tol duit.. :p

Media Cyber said...

Jeles nya .. .

linn said...

dakjaat,
hishhh...org yg selalu travel ni duit tak berapa bnyk, org yg tak travel tu yg bnyk sb duitnye disimpan je. lgpun bukan selalu ye. ni cuti tgh tahun nih hikhik.

linn said...

media cyber,
alaa toksah jeles. sama je ngan org lain nih. cuma org lain tak jln sensorang je hehe.

adibah said...

Nok,

Nasib baik dah ada pengalaman ye nok.. tau gak ler nak ke mana..

linn said...

tulah pasal. pegi memana pun naik teksi nok. kot jln kaki syok gak hahaha.