Monday, June 29, 2009

nak nanges dgr menda nih....

satu hari tu aku berckp dgn sorg pegawai dr salah sebuah spital kt sini berkenaan sorg driver kami. this officer mintak driver tu dtg spital bwk lori yg dia selalu bwk. aku tak puas ati dan terangkan camne "keciknye" lori2 kami. dan bleh plak pegawai tu kata "saya ingat lori uols ni mcm lori 1 tan tu".


haaaa kan. beso lori satu tan je kekdahnye. takde maknanya. elok je MBJB nampak lori tu tak sia2 je rm300 terbang. lain kalo ko ada 2 org polis trafik bwk kt dpn. tu takde masalah.

ni kalo org berdiri pun tinggi bwh side mirror tu je tau

lori2 kt opis aku ni beso camtu laa. contohnye je yea. idak laa aku nak pamer2 kan lori2 yg gleme tu kt sini kang semua tau aku keje mana hahaha. gleme hapa. kalo org2 yg bukan dlm this field harus tak tau punya lah.

contoh je nih

dan last week officer tu call and nak dtg to our yard office. yard office ni tpt dimana org teknikal, lori2 etc semua dok beroperasi. officer tu nak tgk camne driver keje, camne dia bwk lori, camne lori2 tu semua etc.

dan bila abis cek, semua tu dia kata :

O : besar gila ye lori ni.
A : tu yg u suh bwk masuk bandar tu kan.

O : tulah...i ingat kecik je.

A : nilah keje driver kitorg. takde lori ni takde laa revenue.

O : tulah. apa yea nama lori ni diorg sebut? ada mcm ala2 TRANSFORMERS sket kan?



haaaa...ambek ko. mcm transformers katanye. transformers tu namanye optimus prime. menda alah lori ni namanye prime mover laa cik kak oiii!!!

wat r u toking about haaaa? kata optimus

p/s:

cop cop! katanye cuma ada 5 prime kt dunia nih. dan optimus adalah prime yg terakhir kan. kt opis aku tu ada 50 bijik prime mover dan ada yg berlogo autobot. cuba carik serpihan perak tu kot2 leh jadik transformers lori2 opis aku nih! wakakakaka.

4 comments:

eddie dewanaga said...

zaman gua campur dgn budak2 evergreen(pg) dan kontena nasional ungku mohsein(sebelum diorang pindah...)
18 wheeler ni (ada separuh 14 wheeler) kita guna nama ikut size consignment, 20 footer atau 40 footer, regular atau high cube, panas atau sejuk... (utk produk such as latex yg boleh bertukar warna ikut suhu)

itu blom lagi container inspection yg gua buat, check rust, dent serta hole(masuk dalam then tutup dari luar utk ujian hole dan dent)

those were the days, huh...

::@FiQ said...

aku kne tgk transformer bru leh paham nih..esok2 aku dtg blk komen eh..
wakakakkakakaka

adibah said...

Nok.. silap2 keta spot uols tu pun... sebenarnya transformer gak nok.. cuba cek memalam kot2 bertukar lak dia.!

linn said...

eddie,
owhh..kitorg panggil dabel axle, triple axle, tau laa berapa tayo diorg tuh. kalo high cube, reefer etc tu kt kontena kan.

lu dulu keje surveyor kontena ke beb? ke dok ikut bebudak evergreen ngan KN ek.


afiq,
elehhhh...ko memang!


adibah,
waaaahhh...kalo ada harus aku feel2 megan fox laa nanti nok.

*sambil belari2 anak slow motion.