Friday, June 12, 2009

pegi wedding

wedding ni adalah cite yg dah agak basi. elok je aku touch down dari jakarta tu, singgah umah amik keta dan terus ke kampung. ni semua sb nak ke wedding ni.

masa pengantin tiba nih

sebenarnye umah maklong aku kt kulai jer which is perjalanan dari pasir gudang ke sana dlm 45 minutes, tp aku still gak nak balik kampung dulu. yelah...sambil2 anto brg2 hasil tangkapan kt jakarta, bleh pegi sekali ke wedding tu ngan mak dan adik badik yg lain.

kt belah atas

pegi ke kulai ari ahadnya. keadaan emak yg tak berapa sihat menyebabkan kami anak banak tak tido umah maklong utk rewang. lgpun ramai gila dah yg ada kt sana, so kami ala2 mengelat laa hiks.


tp tu pun dtg awal dpt laa tolong2 makan dan tolong2 tgk sebelum majlis sanding bermula. sanding tu agak lambat gak...dlm kol 3 kot rasanye.

umah dia ke bwh bukit. aku smpai laa tak berani bwk keta ke bwh ni. seram!

maklong adalah kakak pada mak aku yg sulong (kalo dak takkan panggil maklong pun kan). umah dia ni kt salah satu felda kt kulai tu. tp bukan felda mawi tu yea. no! no!

kawah tpt masak. bwh nun ada paya yg dlm. kan seram tuh

kazen aku, aril ni merupakan anak maklong yg bongsu. dia sebenarnye ada kembar seiras, arul, tp tak dpt hadir sama sb tgh training.

bahagian bawah & tpt pengantin mkn

tema pengantin merah dan putih. ramai sungguh aku rasa org guna tema warna ni sekarang kan? musim gaknye kot. tp family lain sume pakai ijau. aku? itam. masuk utk semua hiks.

aril yg hepi sb dpt vini hiks

wife aril ni pun aku cuma ckp beberapa patah tp tak tanye nama pun. yelah...sedara mara dah ramai gilo. adik badik mak & maklong ni 11 org occay! tu pun ada gak yg tak dtg. kalo semua ada harus jadik konsert kot hiks.

the rewang men - uncle, kazen & inlaw

nnt2 laa kot2 tersengol2 bahu kt mana2 pasaraya kt sini kang leh laa kenal2 lg hiks. owhhh...dia ni pun keje kt pasir gudang tp lebih suka berulang dari kulai. rasanya pas kawin ni harus dia cari umah kt sini.


pas kenduri aku terus balik ke pasir gudang & mak ikut adik badik yg lain ke kampung.

6 comments:

adibah said...

Nok, ko tak dapat soklan bonus ke masa gi merewang neh???

suezensuzanna said...

nice pegantin..pipi pompuan tuh tembam:D...geramm

linn said...

adibah,
mana bleh! soklan bonus tu wajib ada dimana2 jua kenduri kendara uols. khannn...

linn said...

suezen,
tembam kan pipi dia. badan selim melim jer tuh heheh.

::@FiQ said...

esok aku nk gi knduri gak..
lauk ape ye besukk hehhehehehe

linn said...

kalo ko nak tau lauk apa kena pegi mlm ni laa. jenguk2 apa dlm piuk tu. haaa...baru laa tau. hikhik.