Wednesday, July 15, 2009

isteri curang? what say u?

semlm aku tgk cite kt astro prima kejap pasal sorang wifey yg nak bebas dlm hidup (tu ikut kata sinopsis laa).

dia kata dia lonely, laki bz keje. then dia pun involve dlm dunia internet - chatting, facebook, jumpa laa ramai lelaki2 dan terjatuh cinta sampai membawa ke perkara yg dilarang.

opssss...kaki vuluewww

ending tak tau sb aku lebih layan CSI:NY daripada cite ni sekian hikhik.

ehh...tp bukan tu yg aku nak cite. aku tgk benda ni bukan setakat cite drama tv pun. ada beberapa cerita dan perkara yg lebih kurang sama yg melibatkan isteri2 nih berlaku pd org2 yg aku kenal. ada yg tanye pendapat dan bila aku bg, diorg akan jwb :

"aku kawan2 jelah, tak lebih pun dari tu..."
"alaa...ko tak penah kawin, ko tak rasa camne idup sorang2 tp ada laki..."
"alamak...aku memain je ngan laki tu. sekali dia dah feeling abis laa. camne ni ..."
"ko tak penah rasa bila laki curang. ni time aku plak nak balas apa yg dia dah buat..."
dan few more.

dah macam pelem laa plak. gambar hiasan

so apa pendapatan korang pasal ni? meh stori mori.


10 comments:

eddie dewanaga said...

zaman gua jahat dulu, pernah kenal dgn rohana ni, dia bilang dia janda, masa tu best world (sekarang danga city mall) baru bukak, dia keja kat kfc situ...

dia bilang dia janda... serious!
tapi bila sorang brader besar gua suruh gua let her go, then gua suspect something went wrong, dia tu masih bersuami anak 2 orang...

adoi!

adibah said...

Lin,

I kenot say anything.. bekoz i am not a wife yet.. but.

today, in this world.. man & woman are equal...

maybe both of them betrayed each other... so... I REST MY KES!


*kenapa aku tulis omputeh nih? *blurr

ummifirzanah said...

kak linn...x kenal maka x cinta ler ni...hehe..kes ni cm pernah ku dengar jek...tp di mana yek...
lariikksss....

linn said...

eddie,
dasat lu...bini org anak 2. sekarang masih koling2 tak? hehehe.

linn said...

adibah,

i kenot spik omputih laa. tak paham!

gitu.

::@FiQ said...

dear linn..
it ass kam tu mai atensyen....
bhawesenyer..sbagai isteri ko kne la dudok elok2 kat umah... in case kalo laki tuh slaloo xde umah semate mate nk bgi ko makan..
kalo case die main kayu lapan.. jgn ler jdi bongok pon sekali main kayu sploh...ngok.
fasakh tros kan...senang citer....


emosi sudah***

reriff. said...

owh i nye xbf da kawen n ade ank sowng but still contct me..
then say miss me la,still nk kt i ag.. then 1 day wife day call i marah2...

i mmg la xlyn xbf i 2 tp da dy kcu i ag i nk watpe kn..

bg i better u jgn kcu laki o husband owng.. i pecaya hukum karma.. ape y u wat kt owng u akan dpt balik balasannye.

linn said...

ummifirzanah,
awat laa leh tertinggal komen nih.

uihhhh...kes cam penah dgr? waaaa waaaaaa...takde niat pun okeh. tak tingat laa plak. aduhhh...aduh!!!!

linn said...

afiq,
ko napa nih emo emo? kena tinggal laki gak ke weh? wakakakaka.

linn said...

reriff,
yup...better u jgn layan xbf tuh. kang sia2 je wife dia bising.

opsss tetiba suh i jgn kaco hubi org. mana ada i kata kt entry ni weh. kan cite pasal isteri curang tu. iskkk....takde ok. heheh rasa lawak laa plak.