Thursday, July 16, 2009

out to the green city

ceh...tajuk omputih kunun.


ari ahad aritu seawal 6.30 pagi aku dah kuar umah uols. plan utk pegi ke kota singa ataupun the green city katanye. aku pegi dgn syam yg dah sampai di larkin (from kl) pada pukul 4 pagi. pepagi buta dah call lak tu tp aku bleh sambung tido. baik punya kawan camni kan hikhik.


sampai larkin park kt metro parking btol2 dkt dgn booth dan bersebelahan dgn bus stand so org leh nampak keta aku yg nak kena tinggal tuh. kami ke singapore naik bas aja sb nilah pestime sejak 3 tahun dok johor ni aku nak ke sana.


amik bus SJE - singapore johor express. bas agak usang dan nak gugur tp takpelah naik saja. janji dia lalu highway dan tambang pun cuma rm2.50. cissss dari larkin ke pasir gudang pun rm4.50 taw!


hikhik mmg laa dekat je cuma yg leceh kalo naik bas ni nak turun naik jumpa imigresen dan kastam laa. especially kt CIQ. mak aihhhh...marathon pepagi buta. dkt kastam & imi singapore pun agak ramai org pagi2.


dan disebabkan kitorg tak pandai lg (abis tu pestime) ke sana, kitorg ikut bontot sorang amoi yg lansung tak sedar pun dia diekori hikhik. cuma lepas dari kastam singapore dan masa nak tunggu bas tu dia dah ilang. tp dari situ aku dah rasa kompiden dah sb dah dptkan info sebelum masuk ke sana.


bas kitorg menuju ke queen street yg juga pusat terminal bas2 dan teksi yg ada kt singapore.


sambung nanti daaa.....




4 comments:

::@FiQ said...

owhh gi gi sheengapore...bessnyerrr..aku lom smpai lgik..sedeh kan?

linn said...

ko dok n9 takde laa sedeh sgt. aku nih dah lama gile kt johor pun terhegeh2 nak sampai nok.

eddie dewanaga said...

kalau ke area Yishun(atas sikit dari Woodlans), jgn lupa pegi hawker centre dia kat Chong Pang tu... semua benda makan yg sedap di Singapura ada disitu...

linn said...

waaaa...lu terel ye jln2 kt sana. lenkali bleh laa tanya lu je.