Monday, July 20, 2009

nasi briyani victory dan mustafa centre

selepas dah amik2 gambar kt merlion park kami pun balik hotel jap utk rehat.

mcm yg aku ckp awal2 aritu tujuan kami sebenarnye lain2. aku ke sana utk shopping end up dpt 2 bijik perfum je dan tima kasih kpd debit card maybank yg excellent! (ceh). tapi misi syam adalah lansung tak tercapai ptg tu. sb itulah dia macam ala2 frust dlm penat hahaha.

syam dah jln laju sb frust

sampai kt hotel dlm kol 5+ then dlm kol 6 lebih tu baru laa rasa nak makan. gila kan kitorg jln2 ptg baru teringat nak mkn. tp itu adalah perkara biasa sgt bagi aku. kalo jln mmg tak ingat makan.


dlm forum yg aku baca diorg suggest utk mkn murtabak dan briyani di salah satu restoran mamak popular kt arab street tu iaitu zam-zam atau pun victory. kalo dah mamak tu harus laa briyani dan murtabak kan.

victory dari gugel image

since tak masuk nasi sejak pg kitorg order briyani kambing dan ayam. portion bnyk gila dan rasanya pun boleh tahan gak. tp korang kena rasa briyani gam md shah batu pahat. perghhhh...leleh wa ckp lu. alamak...wiken ni balik kg nak makan laa briyani nih. hikhik tetiba je kan.



dah setel mengisi perut kitorg nak ke mustafa centre sb syam nak bli souvenir utk kwn2. so jln kaki je kesana sb org kt hotel tu kata dekat. mak aiii dktnye sgt kan. dah laa kaki aku sakit nih tp gigih gak jln.

masjid ni ramai giler tak mcm masjid sultan

tp kt area situ bnyk bangunan2 lama yg masih di maintain. cantik ukiran2 dia laa.


mustafa centre ni mcm mydin kt msia laa. penuh dgn kaum2 kari tu semua. tp aku perasan kaum kari kt singapore ni takde yg berbau ketibus mcm kt sini. mmg laa diorg pakai minyak atar ke minyak wangi tp takde laa body odour. apsal ek?

mustafa dari gugel gak

dan brg2 kt sana walaupun mcm mydin tp diorg jual brg yg branded gak. ada adidas etc dan yg penting perfum pun yg ori tp murah. sib baik laa duit tarak kan. kalo takk...

balik dr mustafa aku mmg dah tak tahan lg. aku nye buku lali yg terpeleot masa main futsal dulu sakit balik. adoiiii...sudah gila nih. ni mesti sb heels tu lah. nak tak nak aku jln berkaki ayam sampai kt hotel. gilo tetgh bandar buat camtu hahaha.

sampai hotel, rehat2 kejap then pegi balik ke queen street utk amik bas ke jb. sib baik laa traffic very smooth. apa taknye dah dkt kol 10 time tuh hehe. syam lak dok jumpa kwn dia yg kebetulan ada kt sana.

dah abis adh cerita spore.... (ending cam harem je kan hiks)

8 comments:

adibah said...

jelessssss!!!!!

Tijah said...

keji ok JJCM. ingat ko pegi spore register biggest loser. wakakaa..

linn said...

adibah,
jom singapore jom!

linn said...

tijah,
aku carik trainer bob tu tak jumpa laaa sb tu laa yg mkn nasik briyani tuh.

Dakjaat™ said...

oooo singapure2..

linn said...

ye..singapure.

aku nak ke langkawi ni wehhh!!!! doiii bila tah nak pegi.

makcik rokiah said...

kat mustafa tu brg ori nagn ciplak sama banyak kan.. huhu

linn said...

tulah pasal. tp tak sempat belek2 dan telek2 sgt sb dah penat giler aritu hehe.