Friday, July 10, 2009

sedap? err.....u should think twice

baru ni aku & kwn2 lunch kt sedap corner di jusco permas jaya.


sb tak penah makan kt sini plus dgn word-of-mouth dr org2 yg kata bagus laa restoran ni, so kitorg pun dgn lenggang mak limahnya masuk laa ke sini. order itu dan ini dan sambil berborak2 kosong.


aza order nasi goreng kampung. kampung org ni siap sembelih ayam lagi. mcm kelezzzz jer kan. presentation tu kena bagus kata org. tapi bila rasa....owhhh no. this is not my kampung punya fried rice. kampung sapa nih?


e-ka order beef paprik. siap ada tambahan telur mata kuba lg. bila rasa jer, mcm nak tanye. ini ke rasa padprik? korang biar betul?


mek IT order fish sweet sour. kecik portion dia sb this is kids meal. wah wahhh...mentang2 kids meal so boleh laa yea takde perisa dan perasa? ingat kanak2 tak reti rasa ke? lelebih lg kanak2 seperti mek IT.


aku pun order kids meal yea walaupunnn.... spegeti dia ni rasanya mcm nak campak je pinggan tu ke kaunter kt situ. aku buat sendiri lg sedap laa weh.


ohhh lupa nak cerita masa awal nak order tu waitress tu bleh membuatkan dia mkn penampau je kalo aku tgh hangin tak baik. sib baik laa aku batuk dan kurang sihat dan angin adalah sepoi2 bahasa. punya laa tak sabar nak amik order. dah ckp nanti dulu, bg few minit pun tak paham. boleh amik order separuh2 dulu then dtg balik amik order lg separuh. apa cerrr??????

mcm mana yea org kata sedap corner ni bagus? mungkin ke kitorg pilih salah menu? kalo salah takkan laa empat2 org salah. atau mungkin laa outlet yg kt permas ni tak bagus? tp kenapa ramai org?


tekak org mmg laa lain2 tp tak puas hati sungguh nih. aku tak kisah byr mahal utk makanan yg sedap tp kalo dah rasa mcm ni baik laa aku pegi warung kt kampung pasir putih.

sedap corner permas, u're now in my blacklist makan place!!!


2 comments:

::@FiQ said...

hhhaaaa tu dia.. nasib malang kedai tuh kalo buat pangai ngn foot luver kan..ehh food lover....
list aku pon bnyak neh..maslah sme...mahai portion sket n x sedap lgik stu..waiter cam haukkk..

~~sekian~~

linn said...

ko takpe nok, ko rajin masak. aku ni mmg harap kedai jelah. nak masak tu jarang2 sekali hehe.