Thursday, July 23, 2009

kedai nasi briyani


aritu aku ngan mek IT pegi makan kt satu kedai ni. org kata kedai ni jual nasi briyani yg best. selalu kalo lunch mmg selalu je lalu lalang kt kedai ni tp tak penah rasa. tulah yg ari tu nak rasa btol ke apa yg org2 tu ckp.


diorg jual briyani ayam dan kambing. iskk suka beno kan tak jual daging. tp takpe laa ayam pun ayam laa. so kami order yg sama.


portion tak sebnyk yg dijual di singapore aritu, dan dia pun bukan jual briyani gam atau dam. biasa2 je cuma ada bg papedom dan kuah dhal. ayam tu plak dimasak briyani.


kalo tgk pinggan tu dah tau laa kan sama ada sedap ke tak sedap. sampai mek IT yg selalu makan sikit, makan tak abis pun bleh dikira berapa butir nasi yg tinggal.


tp menda ni takleh dimakan selalu kan. sesekali boleh laa.


10 comments:

ummifirzanah said...

sedap le tu eik... bper hengget sepinggan?? cm nk p cari je besok..beryani kambing arr best!!!

daydeck86 said...

selamat berdiet yerk...
ahahahahhahaah

daydeck86 said...

lin,
ko pergi s'pore baper hengget ko abes ar
ko leh bg guide sket tak??

linn said...

ummifirzanah,
tak ingat laa rm4 ke rm5 camtu kot. mmg best. lg best dr yg mkn kt opis aritu.

linn said...

daydeck,
ye....aku diet! wakakakka.

linn said...

daydeck,
laaa ko lg ropanye yg komen. hengget tu bergantung pg apa yg kita nak shop laa. ko nak guide camne? kang cite kt ym laa weh.

Ana Ali said...

Lin, hantar ke nilai sepinggan..beriani ayam yer..mekasih heheh

linn said...

ana, kalo basi ko perangat laa yea. masuk dlm oven tong hehehe.

cokolat said...

perghhhhhhhhhhhhhhh beriyani!!!!!!
pejam mata, pejam mata!

linn said...

ko cuma bleh amik bau je nok. kalo tak naik kilo2 ko tu nanti.