Wednesday, May 20, 2009

beli tanah

aritu one of the boss mintak aku round area pasir gudang ni especially kt industrial area.


plannya depa tu semua nak riki2 rega tanah atau kilang dan nak buat asset for the company. itu pun hasil dari lawatan dato aritu yg sgt berpuas hati dgn keadaan opis kitorg kt sini.

one of our rival yg baru pindah ofis baru & tanah sendiri

maka jln lah aku kt kawasan2 sekitar. ada few kilang yg dok pamer no phone & aku pun ada call gak MPPG utk dptkan harga kilang atau tanah yang masih kosong yg depa lom jual. bleh tahan gak yea harga tanah nih.

kilang ternak lalang?

tp pastu diorg ni nak cite detail, pasal harga per meter persegi lah, pasal bukak bangunan, bukak tanah semua dan mintak aku dtg ke opis2 beliau. alamakk...mau melopong aku tak paham sebutir yg diorg akan cakap. aku bukan reti pasal bab2 tanah nih.


setakat beli tanah kt nursery 4 bungkus rm10 tu tau laa aku!

4 comments:

cokolat said...

tanah kat nursery tu nak tanam mas cotek boleh la nok... hahaha!

linn said...

haaa...tau pown. tp aku kalo nak suh menanam harus abis pokok2 tu kering nnt.

adibah said...

bukak tanah = land area.
bukak bangunan = building area

harga per meter = ni beli kat jackel ke kat gulatis? kalo gulatis mahal sikit, nok!! ehehehehe

linn said...

udah kubilang 1,2,3 tadikan aku tak reti sgt pasal tanah2 nih. salah ckp laa tu meter persegi. haaaa...btol kan.

ehh...jakel pun bukan dah mahal sket ke sekarang nih? gulatis pun dah ok ok gak reganye. ni mesti jarang ke kedai kain kan? helehhh.