Monday, May 18, 2009

sri krung theep

tajuk tu adalah nama restoran yea uols. apa ke maknanye tak tau plak aku.


ni cerita masa bos2 aku dtg last week. diorg nak mkn dkt2 pasir gudang jer, tp takmo makan kt pasir putih sb dah boring. sib baik laa...sb aku pun busan gak mkn kt sana. so bila tanya2 ummifirzanah sajes kan restoran ni utk dicuba. maka pergilah kami ke sana.


dia ada variety of thai food kt situ. ada ala carte dan bleh pilih set yang korang rasa berkenan. so kami order set utk 2/3 orang makan. mmg portion dia tak bnyk tp berjenis2 lauk yg ada.


tomyam ni sedap dan mmg di rekomen sgt2. tp portion ni sikit. kalo mkn satu lauk je takpe laa kan. ni lauk bnyk tak hengat.


ni ayam black pepper. aku tak suka laa ayam ni, tp kalo tukar ke daging harus meletop! masalahnye bos aku tak mkn daging.


sotong goreng tepung dah mcm kuih donat. tp still sedap. yg ni aku yg perabis sb depa tak fancy sgt ngan seafood. rugi2.


last minit diorg order ikan siakap goreng. mak aihhh...pecah perut dgn lauk2 nih.


aku lupa plak snap dessert utk mlm tu. bos aku nak air len chi kang tp sib baik awal2 aku dah bgtau johorean kebanyakannya tak kenal kalo sebut camtu. kalo tak harus dpt air laici atau pun depa kata takde je kang. the other bos mkn abc dan aku amik air jagung.

total cost semua takde laa mahal sgt. dan spt biasa kalo bos dtg aku adalah tak keluar duit hikhikhik.


10 comments:

ummifirzanah said...

tol tu kak linn..
kitorg selalu amek daging black pepper..best tu...
nnt klu boss dtg lain x bawak diorg makan kedai kt seblh projet tu dekat2 ngan kenek Puteri.. dulu kedai mamak skang dh tuko owner ala2 thai tu..mmg x mengecewakan arr.....

linn said...

owhhh...asik nak doakan bos2 selalu dtg sini yea? tak aci sungguh!

tp next month pun diorg turun lg tuh. ada kes kt high court. tp dok jb kot time tuh.

cokolat said...

sengsawa betol aku bila masok nampak gambar makanan ni.... adushh!!!

sengsawanyaaaaa...

adibah said...

Cikong satu!!!

linn said...

cok,
ko diet ke nok? aritu pulun mee tu diet apanye. tp tgk gambo kan leh kenyang kan? hikhik.

linn said...

adibah,
dulu ko ke yg kena pasal cikong2 ni haa? ke kak rozi ehh? kesian mintak lai chi kang dia kata takde sekali tgk meja sebelah elok je order & mkn. rupanye disebabkan nama yg tak sama hikhik.

eddie dewanaga said...

budak2 johor panggil air 'cikong' kan..?

ada yg panas dan ada yg taruk ais...

linn said...

wahh..."budak johor" ye. yg ckp tu bukan budak johor kah?

ASMT said...

hebatnya nama restoren..cam bahasa kayangan je kan.

tumpang tanya, mohon izin ye tuan blog)
eddie.......dengar kabar johor byk kedai spare part kete potong, saudara ada idea kat area mana?

linn said...

bahse kayangan mende, bahse thai laa tu. maknanye apa kena tanye org thai laa. ehh..oghe kelate mesti ramai kenal org thai kan?

nak tanye kena byr singgit haa.