Thursday, May 14, 2009

hempon wat hal plak....

masa otw ke kl hp aku dah menunjukkan ciri2 nak kena tukar baru. ada few buttons dah tak function.

balik dr kursus aku tanye ada satu kedai hp kt kl sentral ni utk repair. repair dulu laa takkan nak bli baru terus. dintis occay!! tp since hari dah mlm dan aku dok janji ngan org, terpaksa laa kata nak dtg esoknya.


jumaat pg tu bila bgn tido tgk2 semua button yg dkt atas tu tak function. gilo nih!

dgn seberapa pantas aku ke sungei wang dulu. yelah...dolu2 kan kalo nak bli hp, nak bli gadget apa2 pun murah kt sini. tp bila tanye dia kata technician tak dtg lg la, barang takde lg laa dan mcm2. dan harga yg diorg bg rm150 to rm200.


pd aku dpd aku byr rega camtu might as well aku ke kl sentral yg bg harga less than hundred. yg tak syok tu apek tu ingat plak muka aku. nak mintak kurang harga dah tak bleh dah. kalo tau tawar ptg2 tu kan sb cina kalo nak katup kedai selalu terima apa yg customer tawar.

totally gambar hiasan hikhik

tp takpe laa...still murah lg dari sg wang. ptg2 sket barulah hp aku dpt berfungsi. ada beberapa miss call yg tak dpt masuk esp dari boss. tp sib baik laa bukan urgent matters sgt.

gila betul takde hempon beberapa jam tuh.


6 comments:

AfiQ said...

nebes aku kak... hp aku sony tpi model
bwah sket dri ko nye kak....
bape lame la tahan tuh...
huhuhu

linn said...

aku nye hempon ni dah lebih setahun laa fiq oi. mmg harus laa sedeh kan. lgpun org bz katanye hikhik. tp kalo ko cermat mesti ok laa dia.

ASMT said...

saya pun pakai sony ericsson, jenis yang bukak bawah, bukan belakang. sekian.

adibah said...

Nok..henpon aku dah 3 tahun ye.. sila amik perhatian! Huhuhuhuhu

Ungku Nor said...

akak skang ni tengah angau dgn LG yg touch skrin tu..awwwww..

linn said...

ASMT,
ada ye hempon yg cenggitu. isk iskkk...canggih sungguh!

adibah,
3 tawon pun tp penah masuk kedai sebis gak kan? kan? tak mungkin leh terel smpai 3 taun tanpa problem. impossible kata org kg!

kak ungku,
cantik kan kak hempon LG tuh. tp wat masa nih masih setia ngan SE lg arr. hikhik.