Thursday, May 14, 2009

breakfast yg lama dirindui

ecehhh...tajuk! tp mmg dah lama aku ngidam nak mkn nasik kt satu kedai nih.

ni bkn pokok ketapang yea. kalo tak harus dah jadi tpt deting tuan umah. opssss....

so dah alang2 ada kt kl dan tuan rumah sebenarnye offer aku mkn kt nasik lemak antarabangsa pas nonton wayang tuh. tp aku takmo laa sb dah memlm buta, mata ngantuk plus nasi lemak tu pun tak best mana pown. aku me-request utk ke kedai ni pagi2 esoknye.


dan tuan umah dgn rela hati (rela ke nok?) membawa aku ke sana. mekasih nok! dah tak ngidam dah nih heheh.


kedai ni kt area2 lrt putra dang wangi. jln apa aku pun tak sure. kedai dia rupanye dah berubah sket. ramai giler customer diorg nih. org cina pun ada. alaa nasik lemak ni sapa2 pun makan kan?


tgk laa pinggan sapa laa yg melampau2 penuh dgn lauk tuh. kangkung campur nasik lemak adalah yg tersyiok sekali. rugi laa mereka2 yg tak makan kangkung nih hikhik.


yg paling best paru berempah nih. bleh menjadi igauan wooo.

alamak....lapo lak tgk nasik ni memlm buta. aiyooohhhh!!

10 comments:

ASMT said...

bestnya, kt mana tu?
sampai ati tuan rumah tak bagitau pun port baik nih

AfiQ said...

paru sgt heaven okeh klu mkn ngn nasik lemak..siyes!

linn said...

ASMT,
alaa...tak reti nak explain kt mana. tanye laa tuan umah tu. dia sgt pakar dlm hal2 jlnraya nih.

linn said...

afiq,
kan? kan? haiyooo...dok teringat2 plak paru yg best tuh.

eddie dewanaga said...

nasik2 lemak ni gua kurang minat...
tapi kalau epok2 sadin... jadik!!

linn said...

tak rock btol laa nasik lemak tak makan. rugi woooo!

adibah said...

Nok,

1. Aku rela membawamu.. terima kasih kerana membelanja mek 1/2. I laf u.

2. Pokok ketapang belum tumbuh. Masih kat tapak semaian.

3. Kangkung? Uweeekkkkkk!!!!

4. Nasi lemak tu kat Jalan Raja Abdullah ye.. Bak kata orang Johor.. dari office ASMT tu drive TEGAKKKKKKK JERRRR!! Terus sampai!!

linn said...

adibah,

1. ada ke aku banje ko nok? mcm takde je.

2. abih laa kalo pokok ketapang tumbuh. harus jadik port mung pasni.

3. ek elehhhhhh....

4. lenkali kena bgtau bak kata org kelate. mcm....nate mu ke. eh...ehh..btol tak tuh? huahuahahaha.

ASMT said...

kalau digabungkan bak kata orang kelate dan orang johor, maka jadinya : nate gapo TEGAKKKKKKK JERRRR!! Terus sampai!! tuh

*me terpinga-pinga jap!!

linn said...

huh...tak paham laaa.