Wednesday, May 13, 2009

naik bas dari larkin

amenda aku buat entry kejap kesana kejap kesini nih?

tp takpe lah kan. janji berhapdet blog nih. mcm yg aku bgtau aritu, disebabkan faktor usia (usia keta laa bukan usia aku. sila buat pembetulan utk entry aritu), aku mls nak bwk keta yg dah nak due for service.


carik tiket bas pun satu kes gak. nak ke kl je dari pasir gudang cuma ada awal pagi, petang dan tgh malam. so terpaksa laa amik dari larkin.


ni area sekitar stesen bas larkin. apsal yea kebanyakan stesen bas selalu penuh sesak? tak ske laa dgn environment camni. ulat2 lagi laa bnyk. nasib laa aku ni masa study & pas study rajin gak travel. so tau laa gak camne nak menangkis serangan ulat2 ni semua.


stesen bas yg aku rasa paling selesa dulu ialah kt kuantan. tp tu dulu laa. sekarang apa kabo yea stesen bas tu?

stesen larkin ni still gak sama mcm dulu2. sb apa aku tahu sb zaman2 jahiliah dulu sering gak aku ke jb ni utk aktiviti sosial (sosial kan nok kan? hiks) dan aku tak nampak pun improvement kt sini.


tp yg ok sket bas dari larkin ni selesa sket dari bas yg selalu ada kt pasir gudang. yg ni 3-seater. kalo dari pasir gudang tu double decker mcm sempit sket laa tempat duduk.

matilaa ending mcm tah apa2.

8 comments:

adibah said...

nok.. apa kata uols buat entry tentang aktiviti sosial zaman jahiliah dullew???

antaranya:

1. menjadi penari dalam video klip
2. merayau2 satu malaysia bersama2 ahli2 majlis
3. menjadi penyeri majlis perkahwinan paling fofuler dedullew
4. terkinja2 masa konsert2

Hahahaahahahahaha

banyak entry bleh buat tu nok.. kita berbagi2 ler ye nok..

linn said...

noks ,

sapa? sapakah yg membuat semua aktiviti sosial camtuh? bila mek buat tu semua? helo...heloooo!!!

sosial mek adalah baik occay!

*(cara menjwb adalah sopan dan ada gegelung the saint atas pala nih).

AfiQ said...

hiks.. sye pon x buat koje2 di atas...

mnjwb smbil bersimpuh dan memakai shawl hajaba*

ASMT said...

entry mandi manda kat bawah jambatan parit sulong tadek ka noks?

linn said...

afiq,
kan? kan? kita2 ni sgt laa bersopan santun kala bersosial sekalipown! hiks.

linn said...

ASMT,
mandi bwh jambatan pet sulong? kt sana mana bleh mandi. kang kena ngap ngan boya baru tau! sia2 je idup.

ASMT said...

laaaaaaaaaaa!!! dlm sungai pun ada boya gak ker? ish ishh ingatkan kat darat je byk boya, rupanya terlebih lebih sampai dah melimpah masuk sungai

linn said...

uishhhh....adaaa. boya dia lg bahye taw!