Saturday, May 30, 2009

cuti aku day 1



rasanye ramai leh agak kemana aku pegi beberapa hari nih. decision was made sgt2 lah last minute dan ianye takleh dipanggil bercuti, tp more to shop sebenarnye. keroje gila aku ngan wani.


LCCT baru adalah agak konfius. sib baik ada wani yg tunjuk arah kesana ke sini masa nak check in aritu. dlm pesawat manusia adalah agak ramai. tak padan hari bekerja tu apsal semua mcm nak cuti haa? kan blum cuti sekolah lg.


masa dah nak sampai tu ada additional borang utk saringan dan health declaration H1N1. isi laa apa yg patut. aku agak seram laa sb resdung aku yg gilo akan menyebabkan aku bersin2 tak hengat kalo sejuk mahupun panas ya hamat. sib baik sampai sana ok je.



sgt poyo gambo dlm toilet

udah kelihatan bumi bandung

bila tgk bumi bandung di bwh, dlm hati kata aduhhhh...udah nyampe sambil mcm ala2 kecut perut. tp gaknye bandung sure kata kt aku : aduhhhh..kamu lagi? lagi2 kamu..lagi2 kamu. huahahaha.

taksi ke hotel

penginapan sekali lg di royal corner hotel. reception tu siap suh add diorg dlm facebook lg. nanti lah aku carik kad yg dia bg aritu. campak mana tah. dan dpt free juice sb receptionist tu bg salah bilik. awalnye dia wat saspen kata bilik full. sib baik dah call dulu before sampe.



bilik hotel

katanye pergian kan utk shopping. after few mins kt hotel terus bekejar ke pasar baru. tak amik gambo apa pun sb bizi sgt tgk2, pilih2 dan blah. tp 1st sekali kena carik sim card. yelah nak dikabarkan ke msia udah nyampe nih.


yg lawak masa memula sampai cuma tgk2, pegang2 brg2 tanpa keluarkan suara. org cuma ckp "singgah te, tgk barangnya" tanpa memaksa. sekali bukak mulut tny harga diorg dah tau bukan local. abis semua panggil2. stress oooo. kalo tau baik tutup molot jer td kan.

abis di pasar baru, balik hotel letak brg2 dan pegi ke rumah mode factory outlet. takde plan nak bli apa cuma konon2 nak jln sekitar jl setiabudi tuh. kan bnyk FO.

tp mood utk shop adalah kureng sket. mood kurang ni pun bersebab weh. time tuh dah kol 6+ waktu indonesia barat (msia kol 7+) dan tak mkn apa2 sejak dr pg. kepala adalah sakit sb tak cukup gizi permakanan hikhik.

pusing2 pun tak lama dan aku sambar satu top utk tak bazir masa dan teksi ke sana. later keluar beli es campur dan bun kt dpn rumah mode tuh dan terus balik hotel. dinner pun cuma mkn tu jer, cukup laa kan. kalo ikut plan wani kata nak ke cihampelas tp dah nama pun plan kan.


itulah alkisahnye day 1 aku di bandung yg agak poyo. agak kemalasan sb takde gambo. mcm laa ko sorang2 kt situ smpai takleh nak amik gambo. amik laa masa wani tgk2 kain ke apa kan. mcm terlampo bz laa sgt. cehhh!!!

sebenarnye mmg ada kisah lawak seram masa travel kali nih. tau apsal?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

SEBAB AKU MMG JLN SORANG2!!!!!


gilo tetapi benar.

pitam!


cite selanjutnye tunggu aku balik cuti ye. cuti lagi??? hahaha



8 comments:

adibah said...

emang nya tiap kali naik pesawat harus ke kamar kecilnya ya mbak?? *musykil gwe... huhu..

jalan sorang??? lu memang hebat!!! ;-) len kali pi sensorang je nok.. haha

linn said...

provided that ko dok tepi dan tak ganggu org time nak kuar toilet tu pe salahnye nak ke toilet. tp gue pun musykil gak selalu ke pown gue buat gitu? neber ok.

pi sensorang lagi? bleh je kalo nak tolong tadahkan telinga yea. mekasihh.

ASMT said...

nice holiday

linn said...

nice ke? mana tau nice? :p

Dakjaat™ said...

uik .. pergi indonesia.. :)

linn said...

yea...dakjaat.

norlitasda said...

isshh berani nyer kaw na... berani gila siot....dasyat tul..jalan sorang dibuatnyer di culik tak pasal kaw......kalau aku belum tentu sampai hehee...

linn said...

kena positive beb. kalo sikit2 nak kena culik tu toksah laa jln. dok umah jelah. cm ko lah tu hahaha.