Thursday, April 30, 2009

bila tetiba aku rasa nak skodeng...

huh..tajuk tak bole blah.

bukan skodeng org laa, tp skodeng jambu. sekarang ni peptg aku akan balik ngan kak ida. kt area umah dia ni between 2 umah developer ada tanam pokok jambu. dr pokok tu berbunga aku dah usha line jer.

ni skodeng dr jauh nih

so baru ni jambu dah mengeluarkan kaler yg cantik. of koz laa gatai mata aku nengoknye. aku suh kak ida bwk opis dia tak sempat nak amik.


last2 aritu aku kuar amik sendiri. haha sungguh tak sopan. dah laa mintak, rakus plak tuh. tp rakus2 aku pun aku amik 2,3 biji je. dia yg tolong amikkan bnyk utk aku. iskkk malu ai taw (padahal amik).


masa mkn kt bwk pokok tu rasa manis, tp bila mkn yg belen kt umah mcm rasa kelat sket plak.

bleh ek camtu? hikhik.


8 comments:

Ana Ali said...

eheh jambu tuh dah kelat sampai umah, lin mesti sebab ko ader simpan rasa bersalah hehehe...*larikkkkkkkkkkkkk*

linn said...

eh...ehh...rasa salah? errrr...hummm...isk iskk... mcm tak jer. hikhik.

ASMT said...

tak aciii...takkk adilllllll!!!
naper developer sini dok tanam pokok ketapang je, nak pokok jambu gakkk

cokolat said...

masa baru petik tu, sangat fresh kot..
hehe..
cicah lah nak dengan kuah rojak!
maveles wo!

linn said...

ASMT,
kalo diorg tanam pokok jambu kang susah plak sb :

- ada tokey takleh bukak bengkel;
- ada org takle nak wat tusyen;
- ada org takle nak mkn rojak;
- ada org takle nak deting2;
- ada org takle nak men beskal.

(ada ke org men beskal bwh pokok ketapang???)

jadiknye sila bersyukur dgn adanye pokok ketapang tu yea.

linn said...

cok,
halamek nok. aku baru tingat adanye colek petis dlm esbok. jambu yg katanye kelat dan tak sempat mkn ngan kuah lg dah selesai jua adanye.

adibah said...

Nok,

Don't judge a buah by its color.. gittew.. :-)

linn said...

haiyooo....ada gak perumpamaan cenggitu yea.