Monday, January 26, 2009

bandung - day 4 : rumah stroberi

tak abis2 lg cite aku kan. panjang gilo babas. abes tu seminggu uols jalannye. kena laa amik masa seminggu...tak gitu???



ok lah..pas ke TP tu pak heri bawak kitorg ke rumah stroberi. nak ke sini barulah dia lalu short cut sb tempatnye pun kt atas2 bukit. sebenarnye kt area bukit ni sgt best dan nyaman sekali. kalo korang tgk cite heart, kt sini ada pokok2 getah yg tinggi dan ladang teh yg cantik. semua kt sinilah! trip dulu aku dah penah singgah semua tpt tu sb supir dia yg sgt talkative.


rumah stroberi ni pun best. last may aku pegi tak potong2 buah ni sb kenyang. tp kali ni dpt laa gunting2 dan makan stroberi fresh dari ladang katanye. oh..potong2, gunting2 ni kt sana depa panggil kavling - kavling stroberi yea uols. ejaan tu exactly mcm tu.


lagi satu, utk dpt kavling stroberi ni kita kena amik set dia mkn tengahari kt restoran dia. makanan sunda yg mmg popular ngan gorengan, ulaman dan sambal. kami dpt nasi liwet utk tghari tuh. kalo dpt nasik bakar tu sedap oh. takde rezeki lg nak bwk wani mkn nasik bakar kt bandung. next trip maybe? hikss... gilo.


before mkn2 tu satu taman kami ronda dan pusing dan since kt sini mmg cantik, harus laa gambar2 gediks diambil sbg kenangan. abis tewwww....


makan time! aku ske laa makan tempe kt indo, lain sket rasanye ngan yg kt msia. mesti ada yg kata org jawa mmg ske tempe. tp aku ske tempe goreng je yea. ko masak mcm mana meletop pun kalo ada masak sambal ke lemak ke ngan tempe, aku takkan cuit tak. never!


pas makan, abiskan stroberi yg ada. oh..mereka2 tu lupa gaknye demam memasing kan. tp yg pasti pas balik hotel aku dok makan stroberi adibah yg baru sedar dia demam. masa jln minum es stroberi kan?

haaa...gitulahh.....


8 comments:

daydeck86 said...

cik lin sila amik award di blog saya yerp

chronicles of angelzz said...

nokk mak jeles tngok uollss g jejalan...
bencinyerrrr...
sentap tau ngak...

tetba emo kan huhuhu

cokolat said...

nok.. sangat heven tgk ko punya trip niii.. harus aku menabung ni!!!

adibah said...

Nok, jus stroberi ittew yang buat mek batuk sampai ke saat inniew noks..! Tu lah kan.. masa minum tak sedar diri! Uwaaaaaa

linn said...

daydeck86,
yeay..yeay..balik cuti dpt award. soka! soka!

angelz,
alaa nok percutian bajet je ni. i tau uols tgh period kan. tu yg emo jer tuh. sabar...sabar...

linn said...

cokolat,
menabung laa nok. karang nak wat tocang lipan lg, pose2 model lg kan? katanye popular di indon sana. gitu!

adibah,
ko tak baik2 lg ke nok? gi ikut zuer, minum balik es stroberi tu. kompem leh baik.

ita.itu said...

waaaa..nak nangis ngk ko pi bandung..akak nak pi..tp hubby x bagi..uwaa

linn said...

takpe laa kak. dia nak ajak akak gi ostolia kot. tu yg tak bg ke bandung heheh.