Wednesday, January 7, 2009

daun apa ni?

kenal tak daun ni ?


yea...inilah dia daun inai. aku ada projek ngan daun inai ni sebenarnye.since umah aku takde batu lesung, aku terpaksa blender inai2 ni semua. tp kira ok laa, cair senang nak guna.

inai ni bukan utk dipakai di kuku ok. tp nak guna kt rambut. aku tetiba plak feel nak inai rambut. konon2 mcm takmo syak wasangka guna pewarna rambut. kononnya laaa :p.

kalo nak ikutkan, dulu masa aku dok kl jarang nak nampak rambut aku ni ke warna asalnye. ada je perang laa, brown laa, mahogany laa dan mcm2 lagi. cuma sejak dok jb ni aku dah kurang dah bermain ngan water kaler ni.

tp hasilnye inai yg aku buat ni nan ado kaler yg keluar pun. ke ada benda lain yg aku kena letak tp tak letak tak tau laa.


aku rasa aku kena beli inai cap wella kt kedai laa ptg ni!


10 comments:

AnakSedaraMokTehMencelahJe said...

taruk skit serbuk kunyit adabi mesti okay kaler dia kan???? hihihi..

tengok kat kg dulu depa letak sikit arang pastu tumbuk dgn lesung...betul ke kekdah nih???? ntah..

eddie dewanaga said...

gua baru nak teka tu daun ketum...

salah eh...!!
:)

Zuer said...

baik pakai orang original dari tumbuh2han tanpa barang2 yang tidak dikenal pasti datang nya...Pakai inai boleh bawak sembahyang

lunaticg said...

Salam...
ingat tadi nak main teka-teka ni daun apa? Mungkin inai ni dah kacuk dengan pokok lain kot?
kakakakaka...
sori ler, saya tak tau pasal inai ni.

linn said...

anaksedaramokteh,
eh..kena letak arang yea? haa..dah salah laa ni buat inainya. yg guna kunyit adabi tu nnt kita test kt anaksedaramokteh dulu laa yea. kalo jadik baru ciktipah ngikut. bleh?

eddie dewanaga,
daun ketum ngan daun kesum tu sama ke?

linn said...

zuer,
alamakkk....baik ostaz!! hikhik.

lunaticg,
hehe saje je nak kenalkan daun inai kpd yg tak tau. lenkali singah2 laa lg kt sini yea.

cokolat said...

aku nanti nak itamkan balek.. nak buat blueblack.. bila kita di bawah lampu nampak kaler biru nok!!!!!!

linn said...

hah..blueblack? nampak biru? cam seram je nok kaler2 camtu. ok ke?

cokolat said...

oklah nok.. bawah lampu je nampak ada sinar2 biru... kalo tak itam likat je macam biasa!!! aku pernah buat.. ko ingat mcm rambut kumpulan KISS tu ke? gothic tu ke? harus laki mak banned mak nok!

linn said...

hahaha...aku mmg bygkan yg cenggitu tu :D.