Sunday, January 25, 2009

bandung - day 4 : tangkuban parahu

hari ke 4 amik khidmat pak heri lg utk tour bandung. ke mana lg kalo tak ke tangkuban parahu dan sekitarnya. nak tau sejarah TP? gugel laa sendirik hikhik.

muka yg kunun2 serius


mcm aku bgtau aritu, bandung masa ni mmg tgh time ujan. ke TP mengambil masa dlm sejam perjalanan sb pak heri lalu jln jauh. saja kot dia nak suh kitorg tgk jln di bandung ni. takpelah...janji bukan aku yg drive. ehh kalo bg aku pun aku takkan berani laa bwk keta kt sana. scarry giler.


smpai kt puncak gunung, cuaca berkabus dan gerimis sikit2. tp kalo dah kawasan sejuk tu mmg nampak mcm lebat giler ujan, dicampur ngan angin lg kan. kawah2 domas dan kawah upas mmg tak nampak cuma kawah ratu je yg nampak dr atas ni. kesian diorg tak dpt nak tgk tpt tu. utk turun ke domas mmg aku tak sajes awal2 sb musim ujan dan buang masa shopping hiks.


then pak heri suh ke info centre (alamak mcm sama je ngan ko nok!) utk tgk2 sejarah dan apa2 hal berkenaan TP nih. sedikit info je, kalo nak kena tnya ngan guide dia. then ada laa patung 2 ekor macam (rimau) yg mcm seram tak seram. eleh dah mati...apa nak seram kan. (padahalnye.......).


tak lama pun kitorang kt situ. dah mcm artis lak kena serbu ngan penjual2 kt tepi2 yg sibuk nak usha2 kitorg. sori...ai tak minat ok. dah laa mahal.


pas dah pueh amik gambo baru lerr bertolak ke tempat lain plak.

6 comments:

Yan said...

Linn, best nya pi jalan2 ke BDO....ni yang I pun nak pi ni...:)

adibah said...

Nok,

Sungguh seksi pose mu di sebelah rimau ittew..! Mesti rimau itu geremmmm jeeeeerrr! Ekeke

veeda_areena said...

sronok nyer bejalannn

cokolat said...

nok... kau di sebelah rimau nok! nampak sangat seksi jer... ahaks!!

linn said...

yan,
sonok tau. maybe yan leh masuk list utk honeymoon nnt kot kan? ;)

adibah,
nok..rimau tu dah kejong uol. harus aku berani cekak pinggang kt situ. kalo idup dia yg cekak pinggang kt aku lak.

linn said...

kak bed,
sonok uol. cowok2 kaya di bandung pun ganteng2 gak. opssss....

cok,
tang mana laa yg korang nampak seksi ni nok? tang perut yea? haaa...yg tu aku tau hikhikhik.