Friday, January 16, 2009

cerita lawak seram

cite ni happen last week lagi.

aku ngan mek IT lunch. sambil mkn2 tu borak2 laa masuk laa topik keta. aku dok cite laa aku pi kedai dua hengget tak jumpa corong nak tuang minyak tu sb nak tambah aku nyer engine oil.

(A : aku, M : mek IT)

A : susah laa soh nak masukkan minyak tu. dia nye lubang kecik sgt.
M : lu letak laa the other way. kompem tak tumpah. abg wa ajar camtu.
A : btol ke?
M : haa. kan lubang dia besar ni kan (sambil wat lubang guna jari sebesar duit 50 sen)

A : isk apsal wa nye kecik sgt haa. segini je kan lubang dia (sambil buat bulatan ngan tangan sebesar duit 5 sen).


elok je aku buat bulatan tu, aku tetiba teringat masa kt driving skul dulu ada ajar pasal nak isi minyak enjin, tpt check dia dan tpt nak isi.


bleh tak aku selama ni dok buh minyak dari tpt yg bertanda merah tu. padahalnye tpt yg bulat biru tu ada je nak letak minyak.

si mek IT lak bleh ketawa kuat mcm syaithon kt kedai tu. pastu dok cite lak tu kt laki dia. cehh...tak lawak lansung kan?

korang jgn gelak kt aku. korang pun tah2 sama jer.

kan?


p/s : aku lg berlibur. balik nnt aku jwb komen yea.

14 comments:

Ungku Nor said...

waaarrgghhhhhaaahahaha..

tetap nak gelak gak.
takleh tahan wooo..;D

eddie dewanaga said...

beb, it's ok.. tak tahu kena bertanya, kak ungku gelak tu, jgn kecik ati, dia pun tak tau jugak tu...

Oops!

chronicles of angelzz said...

uollss i x tawu pe2 pown pasal kete muahahaha

cokolat said...

naseb ko tak bukak time enjin ko tgh panas....
ko nak isik angen tayar ko tahu tak nak cucuk tang mana?????
hahahaha... sajer jerrr!!!

linn said...

ungkunor,
elee akak tu. tah2 akak pun sama hehe.

eddie,
haaa..btol btol. wa rasa kak ungku pun tatau gak.

linn said...

angelzz,
biasa lerr nok, kita tau tekan minyak keta jln jer kan. bab2 lain tak reti sgt.

cok,
nok..dulu letak angin tu aku buh kt badan. sb tu badan aku kembung jer kehkehkeh.

meetunclekarim said...

muahahahahaha,,,ala benda simple mcm tur pon x leh pikir.,logik ke tak.lubang besar tu nak tambah minyak hitam.study dgr citer tinggi kan main.huahuahuahua..

adibah said...

Nok, tadi Temanku bukak topik ni masa makan tengahari. Pastu, dia gelak nok... pastu kan nok... aku pun gelak sama. Ekekekekekekekeke.. :P

AnakSedaraMokTehSenyumJe said...

in case lah apek mekanik bawah pokok ketapang tu baca blog ciktipah nih, esok lusa bila kita dtg servis minyak engine, dia akan tanya mahu taruk minyak ikut lubang besar atau lubang kecik bos? sadis sungguh kan hehehhehe..

linn said...

meetunclekarim,
alaa dlm zaman serba moden ni anything is possible apa. cip yg sebeso lobang idong pun leh simpan data bnyk inikan plak lobang sekecil tu kan. sekolah tinggi? sekolah tak ajo isi minyak itam lerrr. nak wat cemana.

adibah,
cissssss....alaaa uol tu tau ke pun. harus tak tau kannn?? hiks.

anaksedaramokteh,
kalo apek mekanik bawah pokok ketapang tu ckp cmtu, akan ku tebang pokok ketapang tu supaya dia tak dpt title pokok ketapang tu lg. jgn coba2 ok pek. gitu!!!

meetunclekarim said...

ala,nak samakan cip ngan tempat nak tuang minyak..kan jauh perginyer tur..sekolah tinggi kan ajar kite berpikir bkn nak kena ajar semua benda dlm hidup ni..haiya...hidup susah mati pon susah.!!

linn said...

ek eleh..tak abis lg ke pasal enjin ni. dah dah cite lain lak.

INAZZZZ said...

kenapa gambar menung jauh jerrr,ada poblem kerrr......

linn said...

gambar apa yg menung jauh? kereta ni ke kt profile tu? kalo kt profile tu bukannye ada prob tp tgh nak skodeng seseorg yg berada tak berapa jauh nun disana je hikhik.