Friday, January 9, 2009

masuk court

semlm aku masuk court uol!

hehe masuk pun bukan sb aku lerr, kan penah bgtau ada satu kes buruh dkt high court pasal pemberhentian staff yg tak setel2 lg aritu. gila laa kes tu dah masuk 5 tahun tak setel2 ok.


aku kena tunggu bos2 aku dan company lawyer dtg dari hotel sebelum masuk. ada laa fountain ni kt dpn court tu. aku amik2 gambo guard dlm tu asik dok perati jer. takut kot aku buat apa2. apa jelah yg aku bleh buat.


ni bukan first time aku masuk court tp kali ni aku rasa mcm sonok laa plak. maybe sb bnyk kes awam yg lain yg dibincangkan kot so aku leh dgr kes2 tu sebelum hearing kes bekas staff ni dibicara. selalu tu aku masuk mahkamah buruh jer.

judge dia semlm pun garang dan sgt sarcastic. according to our lawyer, dia tu sgt laa tidak disukai oleh kebanyakan mereka. of koz laa kan. very the laser.

tp kan bila aku tgk dlm court ni tetiba aku rasa subjek law tu terlalu best gitu. sb very impressed ngan that judge kot. gilo laa perasan nak jadik lawyer plak ker? lawyer buruk bleh laa. nok angelzz sok2 uol lg laa akan hari2 masuk mahkamah kan.

best nyer lak aku rasa.

10 comments:

civictypeR said...

alaa setakat masuk court tu apa laa sgt..
aku lg best selalu masuk court..court mamoth.bayar hutang.hahahahah..

eddie dewanaga said...

court baru ni blom penah masuk lagi, tapi dulu kes gua (masa tu court sementara kat menara ansar, 5-6 kali panjat)

Ayu Jaffar said...

akkak kesayangan kau turun sini ke?
muahhhhhhhh :P

lama sugguh aku tak mencemar duli turun ke 'sana', kena kuruskan bdn dulu baru pegi 'sana'...kalau tak jenuh nak jawab soklan cepumas dia org :)

lily lotus said...

u sebagai ape kat situ..pemerhati?? ngeh ngehh

chronicles of angelzz said...

uollss ngeri taww masuk court...
hu2 ingat lg masa 1st time i msuk court as an observer dkat P.O.J (istana kehakiman putrajaya) ader 1 judge nie memang garang+kejam+hanjengg gila vavisss
dngan selamba rak dia baling memorial ( written submission ) kat 1 counsel nie...

masa tue sentap glerrr...
then masa i join mooting competition taun lepas ( mock trial ) huhuhu baru tawu macam mana perasaan berdepan ngan judge memang ngeriiiii uollss...
hampirr terkencinggg...

tp its a good sexperince though...

linn said...

civictypeR,
ek eleh masuk court memot takde jugde. tak best! tak best!

eddie dewanaga,
ooh...court ni baru ke? patut laa bangunan luar dia bersih jer. naik turun court ni mesti kes saman kan? haa kantoi.

ayu,
yela yu. dia dtg ngan lawyer so tak singgah opis. bebudak aku dah kecut perut siap kemas2. saja je aku tak bgtau depa akak tu tak singgah. ehh..akak ke makcik? makcik laa wei heheh.

lilylotus,
mmg pemerhati je pun :p. pemerhati bg pihak majikan. belajar2 kot2 sok leh jadik manager ker kan hiks.

angelzz,
nok lawyer pun kecut gak ye ngadap judge ni? dah tgk few cases diorg mcm muka rilek kangkung je kena tengking, kena cerca. tp yelah kan. dlm ati sapa tau.

adibah said...

ni kenapa lak nyebut kangkung kangkung nih? ish ish ish...!

*kaburrrrrrrrrrrrrrrrr ke bandung! hiks

linn said...

nok dibah, kankung goreng belacan di bandung sgt pass, sedap banget uol sehingga menjilat siku. mau cuba kah? nnt aku paksa ko mkn ok. tungguuu!!!!!

cokolat said...

menurut kata2 dari boss2 mak... mmg ada judge yang mcm hanj! mak tak pandai sangat bab2 ni semua sbb mak cuma jaga duit je... mak ni kan mata duitan sket! haha...
tp mmglah.. kdg2 lawyer2 ni stress dgn judges2 ni... fussy gilos!

linn said...

sesuai laa nok. harus laa jaga duit mata duitan. kalo tak payah ooo. btol tu..ada judge yg fussy. mcm yg smlm mek tgk tu pun sama gak.