Saturday, January 10, 2009

jln lengang?

aku keje kt pasir gudang, duduk kt pasir gudang. so sgt jarang pergi ke bandar jb, kecuali kalo ada urusan rasmi dan tak rasmi (shopping laa uols!!).

tp aritu aku kena gi jb sb nak ke high court. aku punye laa kuar awal pagi takut nak face ngan jem. sekali yg aku jumpa sebaliknya.


sebelum tu aku ke mcD drive thru utk dptkan fav breakfast ku. aku try nak ban US brand tp mcD ni kenot laa. dah laa susah nak dpt kt pasir gudang. ni pun kt seri alam baru ada. melampau laa kan mcD kt sini ni.


ohh..back to the stori, kt highway pasir gudang jln ke jb mmg kurang kereta dibandingkan dgn yg nak ke pasir gudang macet nye kayak apa.

tp yg lebih magik aku rasa bila sampai ke bandar jb. kenderaan boleh dikira. sgt lengang!! gambar aku ni diambik pada jam 8 pagi kt area pantai lido. mcm tak percaya kan?


dedulu takde laa camni. aku penah je merasa kesesakan dia esp yg kt area sg segget tu laa. tp smlm sebaliknya. mmg camni ke keadaan dia sekarang yea? mungkin sb pembukaan CIQ kereta to and fro spore dan kurang kt area bandar. tp aku tak rasa camtu plak. sb mmg takde kereta sgt kt jln ni. iskk pelik laa. diorg ni tak keje ke?

org jb..or sesapa yg tau. sila jwb!!!

10 comments:

jebat said...

aku tahu sebab apa.sebab org tahu ko nak dtg jb...so bagi cam kat ko ler..kire senang ko nak lalu..huhuhuhu.

Zuer said...

rasanya public holiday kot... cik tipah kener kejer sorang2 hehehhehe

cokolat said...

akupun ske sosej mekmafin tu nok... aku buleh makan sekali naik 2 bijik ok! gilo!

[S]itie [B]Um [B]Um said...

sy suke mcd

linn said...

cisss jebattt!!!!
hikhiks. bagus gak ye kalo cenggitu. tau2 je diorg aku nak turun jb.

zuer,
public holiday mendanye. ada apa org keje. dah tentu ari kamis.

linn said...

cokolat,
aiyooo...2 bijik nok? aku pun rasa leh gak kot cuma tak try je lagik hehe.

sitie,
saya pun..saya pun.. hehe.

chronicles of angelzz said...

iollss suka mcd tp terpaksa boikott gmana nie?

uollss kfc masuk dlam list x?
hu2

eddie dewanaga said...

pembukaan CIQ baru tu salah satu puncanya, tapi ari apa yg lu turun tu..??

pada gua, sama je sesak dia...
tak perlu ban mc d, kesian budak2 kita kalau kena berenti keja nanti...

Amy Maznan said...

skg org sibuk dok cite pasal boikot2 ni..bila aku pk blk..kalau kita banned..org2 kita gak yg ilang keja..cian plak anak bini depa nanti! hmm..

linn said...

COA,
kfc pun sama kot kan nok? tp mek mkn gak hehe.

eddie,
wa turun ari kamis laa. tak sesak lansung. mcm magik!

amy,
itulah kan. aku yg mana aku selalu mkn, aku belasah gak. cuma yg mahal2 tu kurangkan laa. kurang pun sb aku takde pitih, bkn sb boikot. heheh.