Thursday, January 8, 2009

mee goreng chamek

statement aku aritu :

"kopi dia lak very lite dan manis. utk penggemar kopi yg heavy mcm aku ni cuma leh kata ok ok jelah kedai ni. bleh di repeat kalo dah takde kedai lain yg terdkt kot."

nak kata takde kedai lain, bersepah je kedai kt sini tp smlm aku pegi lagi ke chamek kopitiam. kali ni sb mek IT teringin nak makan mee goreng mamak dia. aku ok jer sb aku mcm dah muak nak mkn nasik dan makanan kt msia ni. wahhh...tak boleh belah! (ehh...tp sok2 kang aku mkn lg. abaikan je laa korang. ati aku dah terbang ke seberang ini :p).


mee goreng yg dipesan. best ooo ada 2 ekor udang yg beso. dan yg lebih menge-best-kan lg sb mek IT elerjik tak mkn udang, so aku yg elerjik takleh nampak udang ni leh dpt lg 2 ekor. yahooooooo. pastu mkn lak ngan lada jeruk. mmg best!!


komen tentang mee goreng dia mmg positive laa yg aku bg. tgk ajalah pinggan aku yg licin selicin2nye ni. yg lebih mengejutkan ialah mek IT bleh abis dulu mkn dari aku. itu adalah sesuatu yg luar biasa.

oh...satu lg kopi dia arini kaw dan sgt meletup. aku ske laa kopi cenggitu. lenkali bleh laa repeat sini lg.

sapa2 dok area sini, cepat serbu chamek!!!

13 comments:

Amy Maznan said...

salam kenal dr blog pn cokelat,

wah..mee goreng mamak..all time fav tu..lama dah x makan, since kecoh2 psl mee tercemar tu..

p/s: can i link urs to mine?

Ungku Nor said...

ehehehe..sah-sah ni memang otak semenet ;p

eddie dewanaga said...

visually, mee dia sama dgn mee mamak Osman BBU yg bela polong tu, nampak sungguh best rabak...

tapi gua tak minat udang, kalau sotong ke, ayam ke, ninja turtle ke, boleh arr...

cokolat said...

makpun ske minum kopi kat kopitiam... hevenkan? semua rasa cukup!

Anonymous said...

ni nak tanye sikit
met it tu saper er..??

linn said...

amy maznan,
salam amy. sedap kan mee goreng mamak kalo kena yg buat. kt sini ramai yg tak reti tp sib baik kopitiam ni ok.

jom kita link sama2 jom :).

ungkunor,
alamak..otak seminit ke? takpelah seminit jgn 2 saat udah. hehe.

eddie dewanaga,
osman BBU bela polong ke? osman masai ada bela2 tak gaknye yea? aiyoo mee goreng kt sana pun power seh.

cokolat,
tulah nok. aku dok pulun kkopi sampai rasanye kt badan ni dah penuh kafein. cmne nak decaf nih..

anonymous,
huh..look who's talking??? at least mek IT ada nama. anon ni sapa yea.

Amy Maznan said...

linn..aku baru lepas pekena mee goreng mamak tapi x sedap ler..aku makan skit jer..pastu aku postkan ke tong sampah pantry aku! hampeh jer rasenyer..plus masinnnnnnnnnnn sgt2!

chronicles of angelzz said...

uollss iols pown tngah gler mee mamak jerkk la nie p mana2 mee mamak 2 orange juice 1...

hu2 very der shati sejiwa gtew...

erkkk lessy ke uollss?? larikkssss

linn said...

amy,
sian uol dpt mee tak sedap. uol keje area mana yea? pegi laa pelita ampang tu. sedap gak. tp pelita ss15 subang jgn!!!! tak sedap lansung.

linn said...

angelz,
nok pegi memana order mee mamak? kt kfc agak2 ada tak? hiks.

adibah said...

nok, nanti tapau bawak mai kl bleh? sodap nih..

linn said...

aiyooo...harus basi tak pun tinggal mcm gambo ni 2. punye bnyk tempat persinggahan nnt b4 sampai ke kl taw nok. tah2 tgh jln aku dah belasah dulu hiks.

Anonymous said...

chamek kopitiam ttdi jaya xsdap lagsong!service lembap!menu abes..plus xsedaap lgsong!pdhal time lunch tu..pastu bile lambat sgt,kwn aku cancel la..pastu pelayan die plak bangang nk mati g kutok2 kitorg depan2 sbb kwn aku cancel mknn yg lmbat nk siap tu..huih..teruk teruk...xpatut2..