Tuesday, January 6, 2009

musim badminton

sebelum main badminton ari sabtu tu ada citer tragis sebenarnye.


since aku tak pandai main badminton, aku takde laa reket kt umah. kt kampung ada laa, tah sapa punya tah tp sini mmg nan ado. so bercadanglah kami berdua (read : miss I and me) utk carik reket yg murah2.

eh..reket murah2 pun ok per. janji leh baling dan pukul bola kira ok laa tu. bukannye roslin hashim pun kan. setakat 2 org yg baru nak berjinak2 gitu.


miss I kata dia penah beli utk anak dia kt kedai dua hengget. aku pun suh laa dia tinjau2 kot2 ada lg ke reket yg disebutkan. bila dia pegi kt few places semuanya dah sold out. aiyooo.

smpai laa ke hari jumaat tak jumpa2 gak reket kedai rm2. kitorg dah putus asa ni nak main. tetiba mek IT meng-offerkan diri meminjam reket dia. waa...bagai mengantuk disorongkan bantal gitu kan.


so petang tu balik keje aku singgah laa umah dia. masuk je tmn situ ada org main badminton. aku kena belok ke kiri pun jumpa org main badminton. sudahnya sampai umah dia tu ada la dlm 5 ke 6 group yg main. gila laa. patut laa reket kedai rm2 dah sold out.

sampai hari sabtu masa aku memula nak pegi joget2 tu pun ada 3,4 group main badminton. sah!!! mmg sekarang musim badminton nih.

apsal aku sorang tak tau?


8 comments:

ita.itu said...

wah gigih ko......akak ada beli...tapi smpi skrg x berusik..hehe

AnakSedaraMokTehMencelahJe said...

baek berlatih bebetul, mana tau ada rezeki bermula dgn raket 2 hengget leh dpt gelaran dato'

eddie dewanaga said...

gua penah memiliki raket yonex yg agak mahal satu ketika dulu, gara2 Thomas Cup era 90an tu...

tapi telah dipatahkan sang buah hati lama kerana cemburu gua selalu layan badminton dgn awek2 kastam di tapian gelanggang Larkin...

linn said...

itaitu, gigih mendenya kak. seminggu sekali je main. tu pun tak tau lg pas naik sekolah ni kang hehe.

anaksedaramokteh,
main badminton tepi tasik leh dpt gelaran dato ke? kena tunggu lg 30 tahun kot. dpt gelaran dato dari cucu cicit :D.

eddiedewanaga,
wah..harus lu pulun main badminton time tu kan. patut pun kena patahkan reket tu.

kt larkin tu mmg tpt peberet kastam ngan agen ke?

Zuer said...

pandai ker main badminton nie?

linn said...

ehhh...pandai dan hebat sekali tau zuer. bola ke tanah lg bnyk dr bola di udara. pemain professional pun tak reti buat camtu kan? hiks.

adibah said...

gigihnyer nok.. mek respek!! chaiyo! chaiyo!

linn said...

respek ke suspek nok? ekekeke...