Saturday, February 7, 2009

maxis buat lawak

semlm pas balik keje, dlm kol 5+ cmtu, nak try bg text kt kwn aku lerr. sekali tgk2 kt status delivery katanye fail & network failure.

no network hapa padahal logo 3G, logo maxis ada je terpampang kt screen hp tu. aku pun rasa mcm...takpelah, maybe salah hp aku ni yg kadang2 hang. dah tukar, bukak tutup bateri pun takde gak apa2 yg berlaku.

smpai2 umah aku nak online je laa sb nak bg msg thru web sms jer. bukak2 laptop tgk takde apa2 kuar. check kt modem dia kata no network gak. aku kan guna maxis borotben kt umah.

hah sudah!!!!

maxis ni dok wat lawak bangsat lak time2 masa keceraan nih. start laa aku pikir susahnye dok guna network yg sama utk berhubung. yelah...line tipon maxis, internet pun maxis. ni tah hapa yg jadik smpai semua takleh guna pun tak tau lg. hati dah panas jer time tu.


aku siap dah bercadang nak keluar umah utk beli starter pack operator biru ke kuning ke. tup2 dlm kol 8+ all messages dah sent. kiranye dah ok sket laa. tp aku try masuk tenet thru lappy dan hp still takleh. rasanye baru talian telipon yg boleh berfungsi masa tuh. tenet smpai kol 10 kot baru dia ok.


kebetulan plak mek IT msg tnye something. aku tnye ler keadaan hp hubi dia sb dia guna hotlink gak.

rupanye katanye maxis satu johor ada problem smlm. wahhh...lawak sungguh nih. cenggitu sekali prob dia. adal e smpai entry ni ditulis aku tak terima apa2 text atau info dari maxis appologize for their prob tu. pandainye korang jaga customer.

aku dah ada ala2 fedup ngan maxis ni esp maxis broadband. ada gak terasa utk tukar ke line biru tu. dulu2 mmg rasa tak mampu sb modem dia yg mahal tp sekarang ni dah ada yg rm600+, rm500+ pun dpt dah. takpe...nnt aku nak survey dulu. aku nye contract ngan maxis abis ujung bln ni.

lgpun pertukaran tu utk precaution gak. kot2 jadik mcm smlm takde perhubungan langsung aku dgn dunia luar. sgt bahaya kan duduk camtu. dah laa dok sensorang.

teruk betul lerr!

4 comments:

Ayu Jaffar said...

Da lama nak tanya kau, tapi asik lupa jek.

setau aku kau nie PENAKUT!!!!!! tapi la nie cool je dok sorang2 :P

linn said...

itu dulu yu. sekarang aku dah bleh dudirusori. tp utk tgk cite antu2 tu aku still takleh nak tgk lerrr.

*dudirusori = duduk di rumah seorang diri, alaa bih kurang mcm berdikari lerr :D.

cokolat said...

nok.. bukan kat jb je.. akupun kena semalam ok! mcm gampang je network smlm.. panas betol aku smlm..
ni skrg ni pun kdg2 jadi balek....

ehh.. aku malas nak check... baper lama kontrak dgn maxis ni ek nok?
aku ingat akupun nak terminate jugaklah.. cam hanjeng je berokband dia!

linn said...

laaa kt kl pun sama ke. aku rasa ni mesti seluruh msia nye prob. iskkk..apsal tah depa tuh.

kontrak ngan maxis 12 bulan kan nok. aku mmg tak sabo abis je ni. benci btol.